اسماعیل خویی، شاعر و نویسنده ایرانی، در تبعید درگذشت

191707959_227323965490065_1584958474286178047_n
اسماعیل خویی، شاعر و نویسنده ایرانی، در تبعید درگذشت

اسماعیل خویی شاعر و نویسنده سرشناس ایرانی، پس از یک دوره بیماری در بریتانیا درگذشت.

سبا خویی، دختر او پیشتر در پستی در فیسبوک نوشته بود: “پدرم از روزجمعه صبح بیمارستان بستری شدند، ذات‌الریه شدید، متاسفانه سبب شد که خونشون عفونی بشه و ریه ها آسیب دیدند، نارسایی قلبی دیگری رو ایجاد کرده و متاسفانه کلیه‌ها نیز آسیب دیدند”.

آقای خویی متولد ۱۳۱۷ بود.

آقای خویی تحصیلات دانشگاهی خود را در دانشسرای عالی تهران آغاز کرد. او پس از دریافت مدرک کارشناسی در رشته فلسفه و علوم تربیتی، برای ادامه تحصیل در رشته فلسفه به بریتانیا رفت.

اسماعیل خویی در سال ۱۳۴۴ با دریافت مدرک دکترا به ایران بازگشت و در دانشسرای عالی تهران که بعدتر به تربیت معلم تغییر نام داد، مشغول تدریس شد.

آقای خویی از اعضای فعال کانون نویسندگان ایران بود.

آقای خویی منتقد حکومت جمهوری اسلامی ایران بود در سال‌های نخست پس از انقلاب، به تبعید رفت و ساکن لندن شد.

او در سال ۲۰۱۰ جایزه ادبی فریدریش روکرت را از آن خود کرد. جایزه ادبی شهر کوبورگ، که هر دو سال یک بار به نویسنده و ادیبی از خاور میانه و نزدیک تعلق می‌گیرد.

اسماعیل خویی، شاعر و نویسنده، پیش از انقلاب از هواداران چریک‌های فدایی خلق بود و با بعضی از رهبران آنها از جمله مسعود احمدزاده و امیرپرویز پویان دوستی نزدیک و همکاری داشت.

اسماعیل خویی در مصاحبه با تلویزیون فارسی بی‌بی‌سی به مناسبت ۳۰امین سالگرد انقلاب ۱۳۵۷، از اینکه به هشدار شاپور بختیار نخست وزیر وقت مبنی بر خطر ایجاد یک “دیکتاتوری مذهبی”، توجه نکردند، ابراز تاسف کرد. او با این حال تاکید داشت که همچنان خود را یک سوسیالیست می داند.

Translate »