تاریخ در راستا و همسو با نام خلیج فارس است نه خلیج عربی
سیاستمداران و مسوولان اجرایی میآیند و میروند اما این تنها تاریخ است که باقی میماند. سیاستها به دست گذر زمان ناپدید خواهند شد مگر اینکه ریشه در اشتراکات ما که همان «انسانیت» است، داشته باشند
رقابتهای منطقهای و جهانی میان قدرتها تاثیری در نشان دادن هویت واقعی شاخاب (:خلیج) پارس نخواهد داشت. شاخاب پارس همیشه شاخاب پارس میماند. (اشاره به بحث منطقهای نام شاخاب پارس که گروهی آن را خلیج عربی مینامند.)
“تاریخ این منطقه از جهان همانگونه که اسناد گوناگون نشان میدهد، نمایانگر تنها دو واژه است: “شاخاب پارس
بنابر نوشتاری که در روزنامهی «گاردین» منتشر شده است، «بطلمیوس» و «استرابو» جغرافیدانان یونانی در نوشتههای خود شاخاب پارس را بخشی از پهنهای آبی میدانستند. در روزگار جدید از سال ۱۹۱۷ میلادی برابر با ۱۲۹۶ خورشیدی ایالات متحدهی آمریکا، سازمان ملل و دیگر سازمانهای جهانی با اتکا به شواهد تاریخی این پهنهی آبی را به طور رسمی شاخاب پارس نامیدهاند.
آشکار است که این نام قدیمی پس از گذر سدهها همچنان زنده مانده و به بخش مهمی از هویت ملتی کشوری با تاریخ و فرهنگ چند هزار ساله تبدیل شده است. کشور و ملتی کهن که مهد تولد نخستین اعلامیهی حقوق بشر و آزادی از سوی پسرش «کورش بزرگ» است.
این نوشتار را در روز بزرگ داشت کورش بزرگ نوشتهام ، روزی که سازمان ملل آن را به طور رسمی پذیرفته است. این روز به طور غیررسمی از سوی بسیاری از مردم صلحطلب در هفتم آبان جشن گرفته میشود. در این روز کورش بزرگ یهودیان را از اسارت بابل رها کرد و این آزادی را به آنها داد به سرزمینهای خود بازگردند و معابد خود را از نو بسازند.
این مرد بزرگ پسر ملتی با تاریخ و فرهنگ پرافتخار است به گونهای که هویت دیرین آنها با شاخاب پارس پیوند خورده است. نام امروزی و تاریخی شاخاب پارس آزمونی برای این دوران است. این نام جدا از ملیگرایی، جهانیشدن و هرگونه ایسم و مکتب فکری دیگری است.
این نام، مسالهی هویت برای گروهی از مردم صلحطلب و احترام به تاریخ بشریت تمامی انسانها است
به عنوان ایرانِیان آمریکایی که گروه نسبتاً بزرگی از تحصیلکردگان و کار افرینان موفق در آمریکا با حق رأی را تشکیل میدهیم از رئیس جمهور ترامپ و کابِینه اش میخواهیم که این واقعیت تاریخی را در نظر داشته باشند که خلیج فارس از دیربازسده ها و هزاره ها جزو جدا نشدنی زندگی مردم محترم و پرغرور ایران در هر کجای جهان که زندگی کرده و یا هماکنون زندگی میکنند بوده و هست و خواهد بود و اینکه نام خلیج فارس از زمان تولد در تاروپود فرهنگ تاریخ میراث و هویت هر ایرانی نقش بسته است
انتشار در لس انجلس تایمز (K. E. Mehrfar) نوشته خسرو اسفندیار مهرفر